2013. május 29., szerda

A közgyűlésen történt

Aki ott volt a tegnapi közgyűlésen első kézből értesülhetett...

A BUKÁS

Régen úgy volt, hogy közvetlenül a meccs előtt dobtuk össze a pénzt, hogy egyáltalán pályára léphessünk. Ki így, ki úgy és olyan is volt, aki sehogy sem járult hozzá a közöshöz. Mindenesetre 2009 nyarán azzal a céllal vezettük be a tagdíjrendszert, hogy arányosan, de valamilyen formában mindenki kivegye a részét a teherviselésből. Lehetetlent nem vártunk senkitől. Még egy szándéknyilatkozatot is aláírattunk a játékosokkal, amiben konkrét vállalások szerepeltek. A dolog kezdetben működött. A spílerek örömmel nyugtázták a változást.

Aztán ahogy teltek-múltak az évek a kiadásaink egyre csak nőttek. A pályák ára hirtelen az égbe szökött. Mi ilyenkor a teendő? Hát persze, hogy tagdíjat emeltünk. Hoztál pénzt? Mára ismét ott tartunk, hogy tarhálunk. Játékosok jönnek és mennek, a hozzáállásunk hullámzó, a tagdíjfizetés egyre népszerűtlenebb. Vannak persze játékosok, nem is kevesen, akik évente 60 ezer forintot, vagy többet fizetnek a kasszába. Másképp ez nem megy. De az a baj, hogy a bevételeink már rég nem fedezik a kiadásainkat.

Csődbe mentünk. A bajnokságból hátralévő 3 mérkőzést ígéretekből finanszírozzuk. Mindenképpen kiállunk, olyan még nem fordult elő, hogy nem álltunk ki. A tréningeket viszont bizonytalan ideig szüneteltetjük, illetve alternatív helyszínre (parkba, grundra) költöztetjük.


A FELTÁMADÁS

Válaszút elé érkeztünk. Idén nyáron, ha minden a terv szerint alakul pályázati forráshoz jutunk, valmint az egy százalékokból is némi bevételre teszünk szert. Tizenkét év után először fordulhat elő, hogy nem a nulláról, vagy mínuszból indulunk. Ez lehet, hogy egy egyszeri, vissza nem térő alkalom arra, hogy továbblépjünk. A tervünk az, hogy benevezünk a Budapesti Labdarúgó Szövetség negyedosztályú bajnokságába.

A BLSZ előnyei:
- 32 darab mérkőzés évente
- MLSZ tagság
- TAO támogatás révén, a pályabérlésen kívül az MLSZ 90%-ban átvállalja az egyesületek versenyzéssel kapcsolatos költségeit
- Amatőr- csapat és labdarúgó státusz
- Sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálat
- Sportbaleset-biztosítás
- Feljutási lehetőség
- Budapest kupában való részvétel
- új távlatok pályázatok és támogatások terén

Mindennek az alapfeltétele, hogy visszafogjuk a pályabérlésre fordított kiadásainkat. Tisztán látszik, ahhoz, hogy fenntartható legyen a működésünk el kell hagynunk a méregdrága műfüves pályák világát és a még meglévő, klasszikus budapesti sportpályák felé kell orientálódnunk. Ezek ugyanis megfizethetők.

Bízom abban, hogy mindenki átérzi és megérti a kialakult helyzetet. 
A kezdeményezés támogatásáról a következő hetekben mindenkinek nyilatkoznia kell, hiszen a BLSZ-ban kizárólag versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkező játékosok szerepelhetnek. 

A nevezésünket és a játékosok adatait legkésőbb június végén kell leadnunk a szövetségben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése